Copyright 2024 - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν Λάρισας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2016-2018

 

 

 

Κοινωνικό & Αλληλέγγυο πρόσωπο συλλόγου

Απρίλιος 2016 :

Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του συναδέλφου Σιμέτη Παντελή, αποφασίστηκε ομόφωνα να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες αλλά και να καταβληθούν οι πιέσεις εκείνες, ώστε να λάβει η οικογένεια οικονομική ενίσχυση από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΔΟΕ,  γεγονός που τελεσφόρησε θετικά το καλοκαίρι του 2016.

Αλλαγή σφραγίδας

Μία από τις πρώτες ενέργειές μας ως Σύλλογος ήταν και η αλλαγή της σφραγίδας μας προσθέτοντας στον τίτλο τη λέξη «Α/ΘΜΙΑΣ».

Δημιουργία ιστοσελίδας

Μάιος 2016 :

Δημιουργία νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου (seppdel.sch.gr), με Ανακοινώσεις και Δράσεις του Συλλόγου, Βιβλία όλων των μαθημάτων πληροφορικής , δυνατότητα ανάρτησης ψηφιακού υλικού από τους συναδέλφους, Επιμορφωτικά Θέματα και θέματα Νομοθεσίας.

Πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι με  κατάλληλο S.E.O. η ιστοσελίδα εμφανίζεται στην 1η θέση σε Google αναζήτηση.

Παρουσία στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

Δημιουργία ομάδας στο Facebook με τίτλο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Λάρισας».

Επικαιροποίηση μέσων επικοινωνίας με τους συναδέλφους 4/6/2016 :

Επικαιροποίηση των email, των αριθμών τηλεφώνων και των σχολείων υπηρέτησης των συναδέλφων. Ξεκαθάρισμα ανενεργών ή λανθασμένων email .

Συνάντηση με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας για τους χειριστές VBI

11/5/2016

Το Δ.Σ. του συλλόγου είχε συνάντηση στις 11/5/2016 με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καψάλη και συζήτησε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σχετικά με τους χειριστές VBI και την κατάργηση της 3ωρης εργαστηριακής απασχόλησης . Ο σύλλογος κατέθεσε σχετικό υπόμνημα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ

1/7/2016

 Το Δ.Σ. του συλλόγου καθηγητών Πληροφορικής συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η  ΕΛΜΕ και η ΔΟΕ Λάρισας, στην ΠΔΕ Θεσσαλίας την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2017.

Καταγραφή εργαστηριακών προβλημάτων και απώλειας ωρών μετά την κατάργηση της 3ωρης εργαστηριακής απασχόλησης

25/9/2016:  Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μέσω Google Form με  μεγάλη συμμετοχή από πλευράς συναδέλφων και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης και έτσι αποκτήθηκε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση στα σχολεία του Νομού μας.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας 27/9/2016

Το Δ.Σ. του συλλόγου μετά τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ  ,με αρ. πρωτ. 144582/Δ2/08-09-2016, εξέδωσε την ανακοίνωση στην οποία διαμαρτύρεται για τις επερχόμενες αλλαγές και κλήση των συναδέλφων να συμπληρώσουν σε φόρμα τις απολεσθέντες ώρες . Στις 28/9/2016 το ΔΣ του συλλόγου είχε συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απώλεια ωρών που έχει υποστεί ο κλάδος μας.

Αποστολή αιτημάτων Συλλόγου στην Διευθύντρια ΠΔΕ  στις 29/9/2016

Στείλαμε τα αιτήματα του Συλλόγου στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Άμεση επαφή με τους συναδέλφους 3/11/2016

Γενική Συνέλευση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις προηγούμενες δράσεις του Συλλόγου, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και διάλογος για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και τέλος αναπτύχθηκε ο μελλοντικός προγραμματισμός δράσεων.

Καταγραφή επιμορφωτικών αναγκών των συναδέλφων του συλλόγου

14/11/2016 : Η καταγραφή έγινε μέσω Google Form, όπου και πάλι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από πλευράς συναδέλφων, κάτι που αφενός κατάδειξε τη μεγάλη ανάγκη για δράσεις επιμόρφωσης και αφετέρου οδήγησε αργότερα στην υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων από πλευράς Συλλόγου.

Εκδήλωση κοπής πίτας 2017 10/2/2017

Εκδήλωση κοπής πίτας 2017 στο εστιατόριο «Να με θυμάσαι».

Διοργάνωση Ημερίδας 28/3/2017

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας ,  διοργάνωσε επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα :

"Το παρόν & το μέλλον της Επιστήμης της Πληροφορικής. Δυνατότητες & Επαγγελματικές Προοπτικές".

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σχ. Σύμβουλο  Πληροφορικής και το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας την Τρίτη 28/03/2017 και ώρα 12:00 π.μ. στο κτίριο του ΤΕΕ  σύμφωνα με την 2061/24-02-2017 απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας. Κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχής μιας και η προσέλευση των μαθητών ήταν μεγάλη αλλά και η ποιότητα των ομιλιών που αυτοί παρακολούθησαν χαρακτηρίστηκε ως υψηλότατου επιπέδου. Η ανατροφοδότηση δε, που είχαμε για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος υπήρξε ενθαρρυντική για να μπορέσουν να υλοποιηθούν και μελλοντικά τέτοιες πρωτοβουλίες.

Διοργάνωση σεμιναρίου Ρομποτικής 1/3/2017

Ο Σύλλογος διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα  «Ρομποτική με Lego Wedo / Mindstorm EV3». Το σεμινάριο  υλοποιήθηκε στο 7o Γυμνάσιο Λάρισας από τον συνάδελφο Δημοβέλη Πέτρο, την Πέμπτη 16/3/2017-Πέμπτη 23/3/2017

Υπόμνημα στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για VBI  31/3/2017

Ο Σύλλογός μας  κατέθεσε υπόμνημα στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 30/3/2017 και αφορά τους χειριστές VBI.

Δημιουργία πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για την κάλυψη  επιμορφωτικών αναγκών του Συλλόγου 1/9/2017

Μία από τις πιο καινοτόμες δράσεις του Συλλόγου μας ήταν η δημιουργία πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για την επιμόρφωση των μελών του. Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε σε περιβάλλον Moodle όπου κάθε συνάδελφος έχει τη δυνατότητα να διδάξει ασύγχρονα ένα αντικείμενο που κατέχει στους άλλους συναδέλφους.

Σημειωτέον ότι είμαστε ο 1ος σύλλογος που διαθέτει τέτοια πλατφόρμα και έχει επιμορφώσει συναδέλφους μέσω αυτής.

Διοργάνωση σεμιναρίου ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης «Python”2/10/2017

Στα πλαίσια της κάλυψης των επιμορφωτικών αναγκών των μελών του, ο Σύλλογος πραγματοποίησε σεμινάριο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με θέμα «Εισαγωγή στην Python» . Το σεμινάριο διήρκησε 6 εβδομάδες και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Επικοινωνία με άλλους Συλλόγους Πληροφορικής και ΠΕΚΑΠ

Ο σύλλογος ήρθε σε επαφή , συνεργάστηκε και αντάλλαξε απόψεις με άτομα των ΔΣ άλλων Συλλόγων Πληροφορικής ανά την Ελλάδα (Ανατολικής Κρήτης, Μαγνησίας, Ιονίων Νήσων).

Συνδιοργάνωση Περιφερειακών Διαγωνισμών Ρομποτικής

Ο Σύλλογος υπήρξε συνδιοργανωτής στις 12/3/2017 του 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γυμνασίων στο 10ο Γυμνάσιο Λάρισας και του 5ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις 24/6/2017 στο 6ο Γυμνάσιο .

Επιβράβευση διακριθέντων μαθητών

Ο Σύλλογος συμμετείχε στην οργάνωση των 6ου & 7ου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  και βράβευσε μαθητές που είχαν διακριθεί.

Εκδήλωση κοπής πίτας 2018  02/02/2018

Εκδήλωση κοπής πίτας 2018 στο εστιατόριο «Ελιά & Κάπαρη» με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Οικονομικά θέματα

Αυξήσαμε τα οικονομικά του συλλόγου κατά  50%


Άμεσες μελλοντικές δράσεις

  • Έναρξη διαδικασίας απόκτησης ΑΦΜ ώστε ο Σύλλογός μας να αποκτήσει την απαραίτητη νομική υπόσταση που οφείλει να έχει και πού θα του δώσει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει τις δράσεις του,
  • Δημιουργία διαγωνισμού Hackathon
  • Δημιουργία Διαδικτυακού παιχνιδιού και για τις δύο βαθμίδες EscapeRoom σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΠ Κέρκυρας. Θα ακολουθήσουν μελλοντικά λεπτομέρειες για αυτό το project. Μείνετε συντονισμένοι…

Συσπείρωση των συναδέλφων

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ένας από τους κυριότερους στόχους μας όταν αναλάβαμε τα ηνία του συλλόγου, ήταν με κατάλληλες δράσεις -ενέργειες -εκδηλώσεις να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους  και να αυξήσουμε τη συμμετοχή τους στις δράσεις του συλλόγου , κάτι που θεωρούμε, εν πολλοίς, ότι καταφέραμε και αποτυπώθηκε και στην ημερίδα αλλά και στην τελευταία εκδήλωση κοπής πίτας του συλλόγου!